Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till detonation

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till detonation.


Vad betyder detonation

Sett till sin synonym betyder detonation ungefär explosion, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till detonation. Vår databas innehåller även sju böjningar av detonation samt fyra exempelmeningar på hur ordet detonation kan användas i en mening.


Böjningar av detonation

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet detonation.


Exempelmeningar för detonation

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet detonation kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En högljudd detonation ska ha hörts i centrala Lyon runt halv 6 på fredagskvällen, skriver Le Figaro.  
  2. Ett videoklipp från händelsen visar hur en rökplym stiger från branden, och därefter en kraftig detonation.  
  3. Har man en större explosion eller detonation så är det såhär det ser ut. Det blev en svamp, som jag såg att folk trodde var från ett kärnvapen.  
  4. Operationen för att neutralisera bomben har pågått i flera dagar. Den resulterade till slut i en detonation, men ingen människa kom till skada. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om detonation

Andra sätt att lära sig mer kring vad detonation betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av detonation är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om detonation

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för detonation i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är explosion synonymt med detonation, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.