Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till det viktigaste

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till det viktigaste.


Vad betyder det viktigaste

Sett till sin synonym betyder det viktigaste ungefär a och o, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till det viktigaste. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet det viktigaste kan användas i en mening.


Exempelmeningar för det viktigaste

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet det viktigaste kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Just nu är det viktigaste att få ut information till allmänheten så att tortyren av homosexuella upphör.  
  2. Möbler och annat går att lösa i efterhand, det viktigaste är att familjen är trygg, säger Hanjar Baidar.  
  3. Resultatet är kanske inte det viktigaste, men det gäller att kunna genomföra bra lopp och få ihop helheten.  
  4. Det är kul att det gått såpass bra att man fått göra tre mål, men det viktigaste är att vi som lag går bra.  
  5. Vi bad vår korrespondent Stina Blomgren att snabbt förklara det viktigaste för att förstå vad det handlar om.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om det viktigaste

Andra sätt att lära sig mer kring vad det viktigaste betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av det viktigaste är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om det viktigaste

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är a och o synonymt med det viktigaste, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.