Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till det viktiga

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till det viktiga.


Vad betyder det viktiga

Sett till sina synonymer betyder det viktiga ungefär essens, men är även synonymt med exempelvis "essensen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till det viktiga. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet det viktiga kan användas i en mening.


Exempelmeningar för det viktiga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet det viktiga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Om den beror på deltavarianten, alfavarianten eller en ny variant, det är inte det som är det viktiga.  
  2. I det viktiga heatet mot Polen hackade det till för 30-åringen som fick ett stopp och blev utan poäng.  
  3. Det är ännu oklart vem som får axla det viktiga presidentämbetet efter Robert Mugabes 37 år vid makten.  
  4. Det är ett vansinnesdåd begånget av ett monster, men det viktiga är att det inte var planerat i förväg.  
  5. Putin framhåller att det viktiga är internationella ekonomiska frågor, inte vad han beskriver som ”fluff”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till det viktiga

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar det viktiga.


Mer information om det viktiga

Andra sätt att lära sig mer kring vad det viktiga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av det viktiga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om det viktiga

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är det viktiga synonymt med både essens och essensen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.