Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder Colosseum

Colosseum är en stor ellipsformad amfiteater i Rom, omkretsen är 524 meter och höjden 48 meter. Colosseum uppfördes mellan 70 och 80 e.Kr. Kejsaren Vespasianus började bygget av Colosseum, men det slutfördes sedan av hans son Titus. Colosseum kallas även ibland Kolosseum eller Flaviska amfiteatern, eller på latin, Amphitheatrum Novum eller Amphitheatrum Flavium.

Under det romerska riktes tid var Colosseum en plats där en stor publik kunde komma för att se på bl.a. gladiatorspel, strid mellan vilda djur, teater och även ibland avrättningar. Som mest hade Colosseum en publik så stor som ~87 000 åskådare.


Vår databas innehåller även flera engelska översättningar, information kring ordets popularitet på internet samt även en bild på Colosseum


Engelsk översättning av Colosseum

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet Colosseum.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "Colosseum" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet Colosseum förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är colosseum


Bild på Colosseum

Colosseum

Colosseum


Mer information om Colosseum

Andra sätt att lära sig mer kring vad colosseum betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av colosseum är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om Colosseum

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för Colosseum i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.