Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till bortser från

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till bortser från.Vad betyder bortser från

Sett till sin synonym betyder bortser från ungefär ignorerar, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bortser från. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet bortser från kan användas i en mening.


Exempelmeningar för bortser från

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bortser från kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Totalt finns hela 70 procent av den svenska floran på Kullaberg om man bortser från rena fjällväxter.  
  2. Om man bortser från Georgias två senatorer har Republikanerna 50 och Demokraterna 48 av kammarens 100 platser.  
  3. Sammanlagt hade ungefär 5,3 % av hela befolkningen svenska som modersmål, eller 4,8 % om man bortser från Åland.  
  4. Israeliska utrikesdepartementet skriver i ett uttalande att ”Amnesty bortser från dokumenterade krigsbrott från Hamas sida”.  
  5. De som senare hyllat henne som en protestantisk hjältinna bortser från Elisabets vägran att avskaffa alla katolska seder och bruk.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om bortser från

Andra sätt att lära sig mer kring vad bortser från betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bortser från är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bortser från

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ignorerar synonymt med bortser från, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.