Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till behagliga

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till behagliga.Vad betyder behagliga

Sett till sin synonym betyder behagliga ungefär angenäma, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till behagliga. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet behagliga kan användas i en mening.


Exempelmeningar för behagliga

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet behagliga kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vintrarna är ofta kalla och torra medan somrarna är behagliga även om det ibland blir hett och fuktigt.  
 2. Detta för att se om temperaturerna låg kvar på behagliga och hälsosamma nivåer under de allra varmaste av sommardagar.  
 3. Swedenborg upplevde vid denna tid många olika drömmar och visioner, en del mycket behagliga och andra djupt obehagliga.  
 4. De tyckte att spelsystemet, som de kallade användarvänligt, var typiskt för KID och gjorde upprepade spelomgångar behagliga.  
 5. Kraftverkets personal har varnat badarna eftersom vattnet som vanligtvis är behagliga 35 °C snabbt och utan förvarning kan stiga till 100 °C. .  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till behagliga

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar behagliga.


Mer information om behagliga

Andra sätt att lära sig mer kring vad behagliga betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av behagliga är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om behagliga

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för behagliga i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 16


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är angenäma synonymt med behagliga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.