Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till altruism

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till altruism.Vad betyder altruism

Sett till sina synonymer betyder altruism ungefär oegennytta eller osjälviskhet, men är även synonymt med exempelvis "idealism" och "kärlek till nästan". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till altruism. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av altruism, två exempelmeningar på hur ordet altruism kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av altruism

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet altruism.


Motsatsord till altruism

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till altruism.

egoism, egennytta, själviskhet, egenintresseExempelmeningar för altruism

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet altruism kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Han förde fram de idéer som Rand lagt fram om att människan bör drivas av egoism och inte av altruism.  
  2. I ett infall av altruism beslutade Lutosławski att bilda en stipendiefond för att ge unga polska tonsättare möjlighet att studera utomlands.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av altruism

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet altruism.


Närmeord till altruism

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar altruism.


Mer information om altruism

Andra sätt att lära sig mer kring vad altruism betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av altruism är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om altruism

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för altruism i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är altruism synonymt med både oegennytta och osjälviskhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är egoism en antonym till altruism.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.