Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ägt rum

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till ägt rum.Vad betyder ägt rum

Sett till sin synonym betyder ägt rum ungefär hänt, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ägt rum. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ägt rum kan användas i en mening.


Exempelmeningar för ägt rum

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ägt rum kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Efter några timmar sade sig dock polisen att det inte fanns några tecken på att den verkligen ägt rum.  
  2. Den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum den 10 juni i år efter en fest som ägt rum i tränarens bostad.  
  3. En massaker på tiotals bybor rapporteras ha ägt rum i en avlägsen del av det krigsdrabbade Afghanistan.  
  4. I samband med George Floyds död har flera demonstrationer mot rasism och polisvåld ägt rum i Frankrike.  
  5. Protesterna har ägt rum i norra och östra delarna av Indien och sex personer har dött, rapporterar BBC.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om ägt rum

Andra sätt att lära sig mer kring vad ägt rum betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ägt rum är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ägt rum

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hänt synonymt med ägt rum, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.