Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till abstrus

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till abstrus.


Vad betyder abstrus

Sett till sina synonymer betyder abstrus ungefär abstrakt eller dunkel, men är även synonymt med exempelvis "fördold" och "oklar". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till abstrus. Vår databas innehåller även tre böjningar av abstrus, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av abstrus

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet abstrus.


Engelsk översättning av abstrus

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet abstrus.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "abstrus" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet abstrus förekommer det i genomsnitt ca. 140 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till abstrus

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar abstrus.


Mer information om abstrus

Andra sätt att lära sig mer kring vad abstrus betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av abstrus är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om abstrus

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för abstrus i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är abstrus synonymt med både abstrakt och dunkel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.